20-22 tane kadar etimek dilimleri (Zwieback)
500 ml soğuk süt
1 çay bardağı toz şeker
-------------------------------------------------
KIZARTMAK İÇİN:
tereyağı
sıvıyağ
-------------------------------------------------
SERPMEK İÇİN:
2 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı tarçın
-------------------------------------------------
SERVİS İÇİN:
arzuya göre krem şanti
veya
kaymak
veya
vanilya sos
(sade de yenilebilir)
-------------------------------------------------
YAPILIŞI:
Etimeklerimizi bir tepsiye diziyoruz.
Şekerimizi sütün içinde eritiyoruz. (soğuk halde, kaynatmadan)
Sütümüzü etimeklerin üzerine döküyoruz ve etimeklerin iyice sütü çekmelerini bekliyoruz.
Tavada az margarin az da sıvıyağ eritip etimeklerimizi dikkatlice iki taraflı kızartıyoruz.
Şekerle tarçını karıştırıyoruz ve kızarttığımız etimeklere serpiştiriyoruz.
Sade de servis edebilirsiniz ki çocuklar gelip gidip yemek isteyeceklerdir.
Krem şanti, kaymak veya vanilya sosuyla da servis edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN






0 yorum:
Yorum Gönder