MALZEMELER
1 su bardagi ılık Su
1 su bardagi ılık süt
1 su bardagi siviyag
1 yas maya
2 yumurta ( sarisi üzerine)
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un
( arasi icin iri cekilmis ceviz ve tozseker miktari arzu ettiginiz kadar )
1 su bardagi ılık süt
1 su bardagi siviyag
1 yas maya
2 yumurta ( sarisi üzerine)
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un
( arasi icin iri cekilmis ceviz ve tozseker miktari arzu ettiginiz kadar )
Ilik su, süt ve siviyag Kabimiza alip mayamizi icinde eritioruz …. diger malzemeleri de ilave edip yumsak ele yapismayan bi hamur yoguruyoruz …. hamurun üzerini kapatip mayalanmaya birakiyoruz ….. hamurumuz iki katina ciktimi tezgaha biraz siviyag döküp portakal büyüklügünde bezeler alip elimizi yag bandirarak büyütüyoruz …
Olabildigi kadar inceltmeye calisin. Arasina ceviz ve seker serpistirip istedigimiz sekli verip yagli kagit serdigimiz tepsimizde 30-45 dak daha mayalanmaya birakiyoruz…. bu sürenin sonunda cöreklerimizin üzerine yumurta sarisini bi firca yardimi ile sürüp firinda üzeri kizarana dek pisiriyoruz .
Olabildigi kadar inceltmeye calisin. Arasina ceviz ve seker serpistirip istedigimiz sekli verip yagli kagit serdigimiz tepsimizde 30-45 dak daha mayalanmaya birakiyoruz…. bu sürenin sonunda cöreklerimizin üzerine yumurta sarisini bi firca yardimi ile sürüp firinda üzeri kizarana dek pisiriyoruz .
AFIYET OLSUN

0 yorum:
Yorum Gönder