Benden size güzel bir tarif dost'lar „heart“-Emoticon
ISPANAK - BORANI
MALZEMELER
1 kilo Ispanak
2 tane kuru sogan
3-4 yemek kasigi siviyag
2 dis sarimsak
1 büyük yemek kasigi tereyag
1 tatli kasigi tozbiber
1 tatli kasigi pulbiber
Büyük kase yogurt
HAZIRLANISI
ispanaklari fazla kücük olmamak sartiyla dogruyoruz. 1-2 dakika hasliyoruz (fazla öldürmemeye özen gösterin)
Bu arada tavaya biraz siviyag alip, küp küp dogradigimiz soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Ispanaklari soguk sudan gecirip, süzdükten sonra suyunu iyice süzüp soteledigimiz soganlarin üzerine birakip biraz karistoriyoruz. Agzi kapali, suyunu iyice cekene kadar pisiriyoriz .biraz tuz ve karabiber ekleyip atesten aliyoruz. Sogumasini icin bi kenarda beklerken biz sarimsakli yogurt ve Kücük bi tavada tereyag pulbiber ve kirmizi biberi yakiyoruz. Sogumus olan ispanaklara sarimsakli yogurtla karistirip üzerine tereyagini gezdirip. Servise sunuyoruz . AFIYET OLSUN
Bookmarks
Archive
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder