TRILICE TATLISI
KEK ICIN GEREKLI MALZEMELER
5 yumurta
10 yemek kasigi seker
10 yemek kasigi Un
1 Su bardagi siviyag
5 yemek kasigi Irmik
1 tane Vanille sekeri
1 tane kabartmatozu
10 yemek kasigi seker
10 yemek kasigi Un
1 Su bardagi siviyag
5 yemek kasigi Irmik
1 tane Vanille sekeri
1 tane kabartmatozu
SERBET ICIN GEREKLI MALZEMELER
4 su bardagi soguk süt
1 Paket cigkrema
5 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi süt tozu ( ben gerek duymadim)
1 Paket cigkrema
5 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi süt tozu ( ben gerek duymadim)
HAZIRLANISI
yumurta ve sekeri yaklasik 5 dakika kadar cirpiyoruz.siviyag ve diger malzemeleri de ekleyip. Yagladigimiz dikdörtgen borcama harcimici bosaltip 180 derecede üzeri pembelesene kadar pisiriyoruz.
Bu arada sütlü serbetimiz icin bütün malzemeleri bi kaba aliyoruz, kasik veya mikserle yavas yavas karistiyoruz .
Firindan cikartigimiz tatlimizin ilk sicakligi gidince, serbetimizi hertarafina gelecek Sekilde döküyoruz .... diger süslemesi sizin zevkinize kalmis. Ben Karamell sos ile ikram ettim. AFIYET OLSUN
NOT: tatlimiz 2-3 gün sonra daha güzel oldu . bikac gün buzdolabinda bekletilesini tavsiye ederim.
0 yorum:
Yorum Gönder