19 Ekim 2014 Pazar

ARABASI CORBASI

MALZEMELER

1 tane tüm Tavuk
2 kasik un
1 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi siviyag
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi biber salcasi
Pulbiber
Tuz

HAMURU ICIN MALZEMELER

10 su bardagi Tavuk suyu 
2 su bardagi Un
Tuz

CORBANIN YAPILISI

Öncelikle tencereye tavugumuzu alip 30 dakika kadar hasliyoruz . Haslanan tavugu sogmasi icin bir kenara alip soguduktan sonra didikliyoruz . Tencereye tereyag ve biraz siviyag alip 2 yemek kasigi Unu kavuruyoruz . . Un kokusu cikinca salca , baharat ve tuz'unu ilave 2-3 bardak su ilave edip cirpma teli ile devamli karistirarak topaklamasini enegeliyoruz . Simdi hasladigimiz tavugun suyunu corbaya ilave ediyoruz, didikledigimiz tavuklarida corbaya ekleyip kivam alana kadar pisiriyoruz. 

HAMURUN YAPILISI 

Öncelikle tencereye 6 su bardagi su ve 2 tatli kasigi tuz verip kaynamaya birakiyoruz . Baska bir kabin icinde arta kalan 4 su bardagi su ve Unu cirpma teli ile cirpip kaynayan suya ilave ediyoruz. Karistira karistira kaynatiyoruz . Yaklasik 20 dakika sonra pisirdigimiz hamuru islattigimiz tepsi veya borcama döküp sogmasi icin buzdolabinda kaldiriyoruz. Servis ederken istediginiz sekil kesiyoruz. AFIYET OLSUN
1 2 3

0 yorum:

Yorum Gönder