3 Ekim 2014 Cuma

sehriyeli salata

MALZEMELER
 
1 su bardagi Arpa Sehriye
Bi kase yogurt
1 cay bardagi Mayonnaise
1 dis sarimsak
Salatalik
Cornichon tursu
Dereotu
Sehriyeleri kavurmak icin siviyag
 
 
HAZIRLANISI
 
Tavamiza siviyag alip sehriyeleri ilave ederek devamli karistira karistira rengi dönene kadar kavuruyoruz. Pilav gibi su ve tuzunu verip pisirip demlenmeye birakiyoruz. Sehriyemiz demlendikten sonra bi kenara alip sogmaya birakiyoruz. Bu arada sarimsakli yogurdumuzu hazirlayip iciine 1 cay bardagi Mayonnaise ilave edip karistiriyoruz. Salatalik ve Cornichonlari olabildigi kadar kücük dograyip yogurdun icine ekliyoruz. Soguyan sehriyelere yogurtlu karisimi verip tuzunu kendi damak zevkinize göre ayarlayip dereotu ile süsledikten sonra servis tabagina aliyoruz .    AFIYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder