4 Ekim 2014 Cumartesi

KAVURMA MAKARNA


HAMUR:
500 gr un
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
soğuk su
--------------------------------------
AÇMAK İÇİN:
nişasta
--------------------------------------
HAŞLAMAK İÇİN:
bolca kaynamakta olan tuzlu su
--------------------------------------
KAVURMAK İÇİN:
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru yufka
1 yemek kaşığı salça
1 küp sebze bulyon
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz
---------------------------------------
ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:
1 büyük kâse yoğurt
tuz
arzuya göre 1 diş sarımsak
---------------------------------------
YAPILIŞI:
★Soğuk suyla biraz sertçe bir hamur yoğuruyoruz.
Üzeri örtülü 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
Bolca nişasta serperek merdane yardımıyla 5 milim kalınlığında hamurumuzu açıyoruz.
Açtığımız hamuru tam ortasından ikiye kesiyoruz.
Bir tarafına bolca nişasta serpiyoruz ve diğer tarafı üzerine kapatıyoruz.
Bu iki katlı yarım hamuru tekrar ortasından ikiye kesiyoruz.
Bir tarafına bolca nişasta serpiyoruz ve diğer tarafı üzerine kapatiyoruz.
Böylece 4 katlı çeyrek hamur elde ediyoruz.
Bunu bir parmaktan daha ince şeritler halinde dilimliyoruz ve dağitmadan bu şeritleri kareler halinde tekrar kesiyoruz.
Kestiğimiz makarnaları nişastaların içine dikkatlice harmanlıyoruz ve daha sonra nişastaları silkeleyip makarnaları az tuzlu kaynar suya atıyoruz.
DİKKAT: Makarnalar nişastalı olduğundan aşırı köpürecektir, başında bekliyoruz ve arada ezmeden karıştırıyoruz.
İyice şisen makarnaları bir süzgece döküyoruz ve bolca suyla yıkayarak nişastasından arıtıyoruz.
Sıvıyağı tavaya koyuyoruz, kızdırıyoruz.
Kuru yufkayı ezip kırıntı haline getiriyoruz, yağa ekliyoruz, az çevirip salçayı da koyuyoruz.
Yakmadan biraz çevirdikten sonra makarnaları koyuyoruz.
Sebze bulyonu üzerine ufalayıp karıştıra karıştıra kavuruyoruz, yanmamasına özen gösteriyoruz.
En son tuzunu ve tereyağını da ekleyip makarnalara yediriyoruz, ocaktan alıyoruz.
Servis ederken üzerine yoğurt gezdiriyoruz...
Yoğurtsuz da harika, muhteşem bir lezzet, bir tat...
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN11 2 3 4 5

0 yorum:

Yorum Gönder