FASULYE TAVA
1 kilo taze yesil fasulye
1 su bardagi Misir Un'u
2 yumurta
Siviyag
Tuz
Pulbiber
HAZIRLANISI
ilk önce fasulyeleri ayiklayip kiriyoruz ... arkasindan bol su da 5 dakika kadar haslayip . Soguk sudan gecirdikten sonra süzmesi icin bir kenara aliyoruz. Genis bir kaba suyunu süsdügümüz fasulyeleri alip üzerine 2 yumurta , misir Unu, tuz ( arzu ederseniz pulbiber ) ve ici 2-3 yemek kasigi kadar siviyag ekleyip kasik yardimiyla biraz alt üst edip karistiriyoruz . Büyük Teflon tavaya biraz siviyag alip fasulyeli harcimizi Tavamizi aktariyoruz. Yine kasik ile kenarlarini ve üzerini düzeltip tavanin kapagini kapatiyoruz . Ilk önce yüksek ateste daha sonra agir ateste fasulye tavamizin pismesini sagliyiriz . Ara ara tavaya sallayip yapismamisini saglayalim. Bir tarafi kizarinca fasulyeleri tavanin kapagi veya bir tepsi yardimi ile tersini cevirip diger tarafini yine ayni sekilde ilk önce biraz yüksek, daha sonra agir ateste pisiriyoruz. Pisen fasulye tavayi servis tabagina alip dilimledikten sonra servise sunabiliriz . AFIYET OLSUN

0 yorum:
Yorum Gönder