MALZEMELER
4 yumurta
200 gr seker
250 gr Tereyag (oda sicakliginda)
300 gr Un
1 Backpulver / kabartmatozu
1 vanillesekeri
ÜZERI ICIN GEREKLI MALZEMELER
2 paket Frischkäse/ Labne
4 tane schmand / eksi krema
3 tane schlagsahne / cigkrema
3 sahnesteif/ krema sertlestirici
1 tane Paradies creme / TR icin kreme ole
HAZIRLANISI
yumurta ve toz sekeri köpürene dek cirpiyoruz. Oda sicakliginda tereyag, un , kabartmatozu ve vanillesekeri ilave edip biraz daha cirpiyoruz. Yaglayip unladigimiz büyük dik dörtgen kelepceli kaliba hamuru bosaltip 180 derecede pisiriyoruz. . . . .
Schlagsahne / cigkrema ve krema sertlestirici kabimiza alip sertlesene kadar cirpiyoruz . Schmand/ eski krema ve labne mixer yardimi ile cirpip kremamisa ilave ediyoruz . En son Paradies creme / kreme ole de ekleyip biraz daha cirptiktan sonra bütün malzemeleri birbirine yedirip, sogmus olan kekin üzerine esit bi sekilde yayiyoruz.... ben üzerine tortenguss ve konserve seftali kullandim . Seftalinin suyu ile tortenguss pisirip ilindirdiktan sonra pastanin üzerine döküyoruz . ( Tortenguss sicak olursa kremamizi eritir, cok soguk olursa güzel yayilmaz ) ILIK olmali . Cirpma teli ile devamli cirparak sogutmaya gayret gösterin. AFIYET OLSUN


0 yorum:
Yorum Gönder