GELİN TELİ
HAMUR:
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
-----------------------------------
ŞERBET:
1 l 250 ml su
800 gr toz şeker
2-3 damla limon suyu
-----------------------------------
AYRICA:
2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
300-500 gr çekilmiş ceviz
200 gr tereyağı
100 gr margarin
-----------------------------------
YAPILIŞI:
Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
16 bezeye bölüyoruz ve üzeri örtülü 15 dakika dinlendiriyoruz.
Unla nişastayı karıştırıyoruz.
Her bezeyi bu karışımla olabildiğince büyük ve ince açıyoruz.
Açtığımız yufkayı oklavaya sarıyoruz ve yanlardan ortaya doğru büzdürüyoruz.
Ucundan tutup büzgüsünü bozmadan açıyoruz, kurutmak üzere bir kenara bırakıyoruz.
Hafif kurumuş olan büzgülü yufkaya ceviz serpiyoruz, uc kısımlarını çok az içe katlıyoruz ve büzgülerini bozmadan dikkatlice sarıyoruz.
(Kalınca olsun isteyenler iki yufka üst üste koyabilir sararken)
3 parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz ve şekilli olarak tepsiye diziyoruz.
Bu şekilde tepsilerimizi bir gün bekletiyoruz.
Ertesi gün tereyağı ve margarini eritiyoruz ve tepsilere döküyoruz.
170-180 derecede ağır ağır kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu arada su ve şekeri 15 dakika kaynatıyoruz, limonunu koyup ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Her ikisi de ılıkken şerbeti veriyoruz..
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN tarif cok degerli arkadasim Filiz Güdül Sari'ya ait ,kendisine cok tsk ederiz <3

1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
-----------------------------------
ŞERBET:
1 l 250 ml su
800 gr toz şeker
2-3 damla limon suyu
-----------------------------------
AYRICA:
2 su bardağı un
2 su bardağı nişasta
300-500 gr çekilmiş ceviz
200 gr tereyağı
100 gr margarin
-----------------------------------
YAPILIŞI:
Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
16 bezeye bölüyoruz ve üzeri örtülü 15 dakika dinlendiriyoruz.
Unla nişastayı karıştırıyoruz.
Her bezeyi bu karışımla olabildiğince büyük ve ince açıyoruz.
Açtığımız yufkayı oklavaya sarıyoruz ve yanlardan ortaya doğru büzdürüyoruz.
Ucundan tutup büzgüsünü bozmadan açıyoruz, kurutmak üzere bir kenara bırakıyoruz.
Hafif kurumuş olan büzgülü yufkaya ceviz serpiyoruz, uc kısımlarını çok az içe katlıyoruz ve büzgülerini bozmadan dikkatlice sarıyoruz.
(Kalınca olsun isteyenler iki yufka üst üste koyabilir sararken)
3 parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz ve şekilli olarak tepsiye diziyoruz.
Bu şekilde tepsilerimizi bir gün bekletiyoruz.
Ertesi gün tereyağı ve margarini eritiyoruz ve tepsilere döküyoruz.
170-180 derecede ağır ağır kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu arada su ve şekeri 15 dakika kaynatıyoruz, limonunu koyup ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Her ikisi de ılıkken şerbeti veriyoruz..
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN tarif cok degerli arkadasim Filiz Güdül Sari'ya ait ,kendisine cok tsk ederiz <3








0 yorum:
Yorum Gönder