Selam sevgili üyecanlar bugün size güzel kayserimizin yöresine ait lezzetine doyum olmayan yaglama tarifi verecegim buyrun tarife
Malzemeler
2 cay bardagi süt
2 cay bardagi su
tuz
yarim paket instant kuru maya
alabildigi kadar un
2 cay bardagi su
tuz
yarim paket instant kuru maya
alabildigi kadar un
IC HARCI
500 gr kıyma
3 yemek kasigi siviyag
2 adet sogan
2 adet yesil biber
3 adet domates
1 cay bardagi su
tuz
pulbiber, karabiber, kırmızı tozbiber
2 adet yesil biber
3 adet domates
1 cay bardagi su
tuz
pulbiber, karabiber, kırmızı tozbiber
HAZIRLANISI
Hamur malzemelerini yogurma kabina sırasıyla alıp ununu azar azar ekleyin. Ele yapısmayan yumusak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken icini yapın kıymayı tencerede yag ile kısık ateste rengi dönene kadar kavurun. Sonra kücük kücük dogranmıs sogan ve bireri ekleyip kavurmaya devam edin.ardından kücük kücük dogranmıs domatesleri ekleyin. 5 dakika pisirdikten sonra 1 çay bardagı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yeterince piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atıp ocağın altını kapatın.
Hamur malzemelerini yogurma kabina sırasıyla alıp ununu azar azar ekleyin. Ele yapısmayan yumusak bir hamur yapın ve dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken icini yapın kıymayı tencerede yag ile kısık ateste rengi dönene kadar kavurun. Sonra kücük kücük dogranmıs sogan ve bireri ekleyip kavurmaya devam edin.ardından kücük kücük dogranmıs domatesleri ekleyin. 5 dakika pisirdikten sonra 1 çay bardagı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yeterince piştikten sonra tuzunu ve baharatlarını atıp ocağın altını kapatın.
Dinlenen hamuru mandalina büyüklügünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi servis tabagı büyüklüğünde acın ve teflon tavada (yagsız sekilde) arkalı önlü kızartın. Pisen lavas ekmeklerinin üzerini örtün ki kurumasınlar. Servis ederken her lavaşın üzerine kıymalı harçtan 2-3 yemek kasıgı sürüp üst üste dizin. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yogurt dökebilirsiniz, dilimleyerek servis edin.
Yaglamanızın güzel olması icin hamuru yumusak bir hamur olmalı ve iyi dinlendirilmelidir. Lavaşları ince acmalısınız. Lavaslar pisince üzerini bir bezle örtüp kurumasını engelleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.







0 yorum:
Yorum Gönder