12 Ekim 2014 Pazar

Peynirli Pirasa Corbasi (Käse Lauch Suppe)

Corba sezonumuz acildi arkadaslar...... kis yaklasiyor , insanin cani bol bol sicak corba istiyor.... mercimek'di, yaylasiy'di , yogurtlusuy'du V.S hepsi basli basina harika lezzetler, fakat ben size bugün Ana-yemek kadar doyurucu bir corba ile tanistirmak istiyorum. Fazla lafa gerek yok, buyrun tarife.

MALZEMELER

1 kilo Lauch / Pirasa
300 gr az yagli kiyma
2 paket Schmelzkäse / sürme peynir 
1 tane tablet Et suyu 
Biraz siviyag, kiymayi kavurmak icin


HAZIRLANISI

Pirasalarmizi ince ince kesiyoruz, bol su ile yikadiktan sonra. Süzmesi icin, bi kenara aliyoruz.... tencereye biraz siviyag alip kiymamizi kavuruyoruz. Kavrulan kiymalarin üzerine pirasalari ilave edip biraz karistirdiktan sonra. Tencerenin kapagini kapatip agir ateste kendi kendine pismeye birakiyoruz. Pirasalar biraz yumusayinca 1 litre Su ilave ediyoruz. Corbamiz kaynayinca bulyon ve 2 paket Schmelzkäse ekleyip karistirdiktan sonra 5-10 dakika agir ateste birakiyoruz. Kivam alinca ocagimizin altini kapatiyoruz. AFIYET OLSUN1 2

0 yorum:

Yorum Gönder