3 Ekim 2014 Cuma

Tencerede Kek

Özlem ile yemekteyiz facebook grubumuzun sevgili Üyelerinden aldigim bu tarifi biran önce sizinle paylasmak istedim. Ben tencerede kek olurmu ?  Olsa bile normal bildigimiz firindaki keki tutmaz derkennnnnn…. tencerede pisen kek, inaninki cooook nefis oldu. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim arkadaslar.
 
MALZEMELER
 
2 yumurta
1 su bardagi seker
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi su
1 cay bardagi süt
2 su bardagi Un
1 Backpulver/  kabartmatozu
1 Vanillesekeri
Ben kekin icine kuru üzüm, tarcin ve iri cekilmis ceviz ilave ettim, siz tabiki sade veya kakaolu da yapabilirsiniz.
 
HAZIRLANISI
 
Yumurta ve sekerimizi yaklasik 5 dakika, yani krema halini alana dek cirpiyoruz. Sirasiyla süt, su ve siviyag’ini verip biraz daka cirptiktan sonra Un, kabakabartmatozu ve vanillesekeri ile birlikte kisa bir süre daha karistirip  yaglayip Unladigimiz tenceremize kek hamurumuzu bosaltiyoruz.   Ocagin en kücük gözünde, en kücük ayara alip tencerenin kapagini kapatmadan ònce temiz bir bezi kapak ve tencerenin arasina yerlestiriyoruz.  Kendi kendine pismeye birakiyoruz. Ben ne yazikki saat tutmayi unuttum fakat ara ara bakip, kürdan testi yaptiktan sonra tenceremizin altini kapatip kekimizi sogmaya birakiyoruz.  Daha sonra ters cevirip servis tabagina aliyoruz. Süslemesi size kalmis, ister cikolotali ister pudra sekeri ve findik , cikolotala parcaciklariyla zenginlestirebilirsiniz.       AFIYET OLSUNPhotoGrid_1411809833666 PhotoGrid_1411809794873 PhotoGrid_1411809765676 PhotoGrid_1411805258588

0 yorum:

Yorum Gönder