Gulasch Tarifi
Macarlarin Milli yemegi olan Gulasch'in oldukca pratik bu tarifi cok sevdigim arkadasim Dilek ve onun esi Macaristan kökenli Stephan dan aldim. Burdan sevgilerimi gönderiyorum.
MALZEMELER
1 kilo kusbasindan biraz irice dogranmis dana eti
3 tane kuru sogan
3 tane Paprika
( TÜRKIYEDEKI ARKADASLAR KIRMIZI ETLI BIBER KULLANABILIRLER )
2 dis sarimsak
1 corba kasigi kirmizi toz biber
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim cay bardagi siviyag
1 tane Defne yapragi
1 yemek kasigi Un
HAZIRLANISI
Orta boy bir tencereye siviyag alip etlerimizi 10 dakika kavurun. Yarim ay seklinde dogradigimiz sogan ve rendeledigimiz sarimsaklari da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz , simdi küp küp küp dogradigimiz Paprikalari tencereye alip hepsini birlikte biraz daha kavuruyoruz. Daha sonra salca, kirmizi toz biber ve Defne yapragini ilave ederek bir dakika daha soteliyoruz. Etlerin üzerini bir parmak gececek kadar su ilave önce yüksek ateste daha sonra agir agir 1,5 Saat pismeye birakiyoruz ( etin sertligine göre pisme süresi artabilir ) ... son 15 dakika kala 1 yemek kasigi Un biraz su ile acip tencereye veriyoruz ... biraz karistirip tencernin kapagini kapatip kivam almasini sagliyoruz ... AFIYET OLSUN NOT;Arzu eden Knorr dan Gulasch pulver kullanabilir
Macarlarin Milli yemegi olan Gulasch'in oldukca pratik bu tarifi cok sevdigim arkadasim Dilek ve onun esi Macaristan kökenli Stephan dan aldim. Burdan sevgilerimi gönderiyorum.
MALZEMELER
1 kilo kusbasindan biraz irice dogranmis dana eti
3 tane kuru sogan
3 tane Paprika
( TÜRKIYEDEKI ARKADASLAR KIRMIZI ETLI BIBER KULLANABILIRLER )
2 dis sarimsak
1 corba kasigi kirmizi toz biber
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
Yarim cay bardagi siviyag
1 tane Defne yapragi
1 yemek kasigi Un
HAZIRLANISI
Orta boy bir tencereye siviyag alip etlerimizi 10 dakika kavurun. Yarim ay seklinde dogradigimiz sogan ve rendeledigimiz sarimsaklari da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz , simdi küp küp küp dogradigimiz Paprikalari tencereye alip hepsini birlikte biraz daha kavuruyoruz. Daha sonra salca, kirmizi toz biber ve Defne yapragini ilave ederek bir dakika daha soteliyoruz. Etlerin üzerini bir parmak gececek kadar su ilave önce yüksek ateste daha sonra agir agir 1,5 Saat pismeye birakiyoruz ( etin sertligine göre pisme süresi artabilir ) ... son 15 dakika kala 1 yemek kasigi Un biraz su ile acip tencereye veriyoruz ... biraz karistirip tencernin kapagini kapatip kivam almasini sagliyoruz ... AFIYET OLSUN NOT;Arzu eden Knorr dan Gulasch pulver kullanabilir
0 yorum:
Yorum Gönder