2 kilo kadar patates ( haslancak )
1 tane schlagsahne / cigkrema 200gr
Büyük bir su bardagi rendelenmis kasar
2-3 yemek kasigi tereyag
Mayonnaise
ÜZERI ICIN
1 kutu misir
1 kutu Cornichon tursu
1 kutu Bezelye
1 kutu mexicamix konserve
1 kutu rote beete tursu ( kirmizi pancar tursusu )
1 kutu mantar
Sosis ( v.s arzuya bagli )
HAZIRLANISI
Patatesleri soyup yemeklik dograyip haslamak icin tencereye aliyoruz. Pisen patatesleri süzüp yarim cay bardagi süt , tereyagi ve kasar peynirini ilave edip pürre kivamindan biraz daha taneli birakiyoruz. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra borcama patates karisimini alip schlagsahne/ cigkrema hertarafina gezdirip firinda üzeri kizarana dek pisiriyoruz. Firindan cikartip ilinmasi icin bir kenara aliyoruz. Bu arada Cornichon tursu , mantar sosis gibi malzemelerimizi minik minik dograyip ilik patateslerinin üzerine esit sekilde dagitiyoruz. Üzerini bol Mayonnaise ile süsleyip servise sunuyoruz. AFIYET OLSUN

0 yorum:
Yorum Gönder