12 Ekim 2014 Pazar

katmer

yöresel yemekler yapmaya pek zaman ayiramiyorum fakat annemin meshur katmerini sizlerle paylasmadan edemiycem,katmer,kömbe veya yagli cörek olarak ic anadoluda ismi gecer.. kat kat kendine has tadiyla katmer tarifine buyrun arkadaslar

Malzemeler
1 kilo un
alabildigi kadar su
tuz
yas maya
Arasina ve Üzerine
eritilmis ve sogutlmus tere yagi

Hazirlanisi
ilk suyun icinde mayamizi aciyoruz,,un ve tuzunuda ilave ederek yumusak bir hamur yugurup elde ediyoruz..
(Arzu eden bir paket cig krema ekleyebilir)
Hamurumuzu bir kenara alip,mayalanmasini bekliyoruz,u arada tere yagimizida eritip kenara alip sogmasini bekliyoruz..
mayalanmis hamurumuzdan portakaldan biraz büyük bezeler alip,tezgahimizda acip arasina tere yagi sürüp zarf seklinde kapatiyoruz..
kenara alip ve kalan hamurlanirimizida bu islemle bitirioruz.. simdi tekrar ilk yaptigimiz hamurdan baslamak sartiyla merdane veya
oklava ile tekrar aciyoruz.. bu seferinde yagli hamurumuzu tekrar acip arasini yagladiktan sonra rulo haline getirip,kendi etrainda doluyoruz,
bu silemi hamur bitene kadar yapiyoruz,,,simdi tekrar ilk hamurdan baslayip yuvarlak sekil hamur almis hamurumuzu bir parmak kalinliginda aciyoruz
pisirmek icinde sac kullanabilirsiniz veya piazza pfannede olabilir.. pistikten sonra üzerini yaglamak size kalmis.. (Firinda yapmak isterseniz
üzerine 3 yumurtayi cirpip.esit bir sekilde hamurumuzun üzerine yayip susam ve cörek otu ile süsleyip pisirebilirsiniz)
AFIYET OLSUN1 2

0 yorum:

Yorum Gönder