HAMURU ICIN
MALZEMELER
3 su bardagi ince bulgur
Islatmak icin 2-2,5 su bardagi sicak su
1,5 su bardagi Un
3-4 tane haslanmis patates
1 yemek kasigi biber salcasi
Pulbiber
Kirmizi toz biber
2 tatli kasigi kadar tuz
IC HARCI ICIN MALZEMELER
4-5 tane sogan
500 gr orta yagli kiyma
1 yemek kasigi biber salcasi
Maydonoz
Yenibahar
Pulbiber
Kimyon
( arzu ederseniz biraz iri cekilmis ceviz )
2 yemek kasigi tereyag
ÜZERI ICIN
2-3 yemek kasigi tereyag
HAZIRLANISI
Ilk önce biraz kiymamizi kavurmakla basluyoruz . Kiymayi kavurmaya baslasiktan hemen sonra minik minik dogradigimiz soganlari da ilave edip. Ikisini birlikte kavuruyoruz ki soganlari iyice ölsün. Diger malzemeleri de ekleyoruz. Kiyma ve sogan kavrulurken biz bulgurumuzu sicak su ile islatiyoruz. Buna un, salca, rendelenmis patates, bahart ve tuz katip hamur yogurur gibi yogurmaya basliyoruz. Yanimiza bi kabin icinde su alip ara ara elimizi suya bandirip hamurumuzu iyice yoguruyosun. Nekadar cok yogrulursa okadar iyi . Simdi yumurta büyüklügünde parcalar alip avuc icinde yassilastiriyoruz . Tepsi veya büyük yuvarlak borcami bol yag ile yagliyoruz . Simdi yassi sekil verdigimiz hamurumuzu parca parca tepsiye dizip elimizle bastirarak araliklari dolduruyoruz . üzerine hazirladigimiz ic harcini seriyoruz . Ic harcimiz biraz ilinmis olmasina dikkat edelim. Alt kisimdaki gibi üstede ayni islemi uyguluyoruz, köftemizin üstünü kapatiyoruz
( kapak gibi düsünùn ) yalniz üst kismini yerlestirken parcalari kolay birlestirmek adina, elimizi SIK SIK suya bandirip üzerini düzlemeye calisin. Köfteyi kek gibi dilim dilim kesip üzerine birer parca tereyag koyup 200 derecede 30- 40 dakika ( üzeri kizarana dek ) pisiriyoruz..sicak servis yapin.. AFIYET OLSUN







0 yorum:
Yorum Gönder