28 Ekim 2014 Salı

FIRINDA PATLICANLI PÜRE

MALZEMELER

4 -5 patlican 
500 gr orta yagli kiyma
500 gr mantar
1 tane sogan
2-3 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
Pulbiber
Kekik

PATATES PÜRRE ICIN GEREKLI MALZEMELER

1-1, 5 kilo patates
1 kutu schlagsahne / cigkrema
( isteyen süt de kullanabilir)
2 yemek kasigi tereyag
Muskat
Tuz
Karabiber


HAZIRLANISI

patlicanlari tüm soyup yikadiktan sonra havlu kagit ile kurluyoruz. Üzerlerini firca yardimi ile yaglayip, yagli kagit serdigimiz tepsiye dizip firinda bu sekilde kizartiyoruz . Patatesleri soyup küp küp dogruyoruz ve haslamak icin tencereye aliyoruz . Haslanan patateslerin suyunu süzüp sicakken eziyoruz . Schlagsahne / cigkrema veya süt + tereya ile birlikte pürre haline getiriyoruz. Tuz karabiber ve muskat eklemeyi unutmayalim. Simdi tavamiza siviyag alip küp dogradigimiz soganlari kiyma ile birlikte kavuruyoruz. Arkasindan dogradigimiz mantarla birlikte biraz daha kavurup salcalarimizi ekleyerek karistirip yarim cay bardagi su ile birlikte bm1-2 dakika pisirip atesten aliyoruz. Borcama kizartigimiz patlicanlari yatirip catal yardimi ile biraz aralarini aciyoruz . Patlicanlarin üzerine kiymali harcimizi yayip son olarak da patates pürresini düzgünce yayin. Arzu ederseniz sekil verip üzerine bikac parca tereyag birakabilirsiniz. . AFIYET OLSUN1 2 4 6 3 5

0 yorum:

Yorum Gönder