ve
NUSSSTANGE (Fındıklı Çubuk Çörek)
MALZEMELER:
2 paket hazır açılmış Blâtterteig ( Milföy hamuru)
-------------------------------------------------------------------
İÇ HARCI:
200 gr ince çekilmiş fındık
4 tepeleme tatlı kaşığı pudra şekeri
4 tepeleme tatlı kaşığı kakao
100-150 gr Schlagsahne ( çiğ krema)
-------------------------------------------------------------------
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 su bardağı pudra şekeri
Çok az süt
-------------------------------------------------------------------
YAPILIŞI:
İç harcı için tarifteki malzemeleri elimizle yoğuruyoruz.
Rahatça sürebileceğimiz kıvama getiriyoruz.
Hazır milföylerimizi açıyoruz ve birine tamamen birine de iki parmak boşluk kalacak şekilde harcımızı sürüyoruz.
(İki parmak boşluğu kısa kenarında bırakıyoruz)
Tamamen sürdüğümüz milföyü ikiye katliyoruz ve bundan 12 eşit şeritler kesiyoruz (kısa kenarından).
Her bir şeridi hafif uzunlamasına çekiyoruz ve kendi etrafında döndürerek burgu yapıyoruz.
Yağlanmış veya kağıt döşenmiş tepsiye diziyoruz.
Diğer milföyü ucuna kadar harç sürdüğümüz kenarından başlayarak rulo yapıyoruz (sıkıştırmıyoruz).
Bunruladan da bir parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz.
Her bir dilimi avuç içimizle yassıtıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu arada pudra şekerine azar azar süt katarak iyice akışkan bir şeker elde ediyoruz.
Tamamen soğuyan NUSSSCHNECKE (Çörek) ve NUSSSTANGE'lere (Çubuk)
sürüyoruz, kurumasını bekliyoruz...
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN







0 yorum:
Yorum Gönder