1 kilo Ispanak
1 tane sogan
2 yemek kasigi tereyag
Tuz
Karabiber
KÖFTE ICIN MALZEMELER
500 gr orta yagli kiyma
1 Su bardagi Galleta Unu veya ekmek ici
1 yumurta
1 yemek kasigi biber salcasi
2 dis sarimsak biber salcasi
Kimyon
Pulbiber
Kirmizi toz biber
VE kisi sayisina göre yumurta
HAZIRLANISI
Ispanaklari bol su ile yikayip irice dogruyoruz. Tereyagda minik dogradigimiz soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Ispanaklari ilave edip hafif diri kalacak sekilde kavuruyoruz. Firinda ispanaklarla birlikte daha pisecegini hatirlatim. Ayri bir kabin icine köfte icin gerekli malzemeleri alip özlesene kadar yoguruyoruz. Yumurtadan biraz büyük parcalar alip yuvarlak halkalar yapiyoruz . ( burda dikkat edilecek nokta, halkalarin birlestigi iki uc, düzgün olmasa acilma yapior , benim birkacinda oldu kavrulan ispanaklari borcama aliyoruz, Üzerine halka seklindeki köfteleri dizip 180 derecede biraz pisiriyoruz. En son yumurtalari köftelerin tam ortasina gelecek sekilde kirip , tekrar firina verip yumurtalarin pismesini sagliyoruz. AFIYET OLSUN





0 yorum:
Yorum Gönder