100 gr Tereyag ( oda sicakliginda )
100 gr Bitter cikolota
2 yumurta
200 gr tozseker
1 cay bardagi yogurt
3-4 yemek kasigi kakao
150 gr Un
1 Backpulver / kabartmatozu
IC HARCI ICIN GEREKLI MALZEMELER
80 gr eritilmis tereyag ( sogutulcak daha sonra )
200 gr Frischkäse / Labne
2 yumurta
80 gr tozseker
1 vanillesekeri
5 yemek kasigi Un
HAZIRLANISI
Öncelikle ince kiydigimiz cikolotayi tereyag ile birlikte kücük teflon tavada eritip sogmaya birakiyoruz .
Simdi derin bir kabin icine yumurtalari kirip mixer yardimi ile cirpiyoruz sonra sekerini de ilave edip cirpmaya devam ediyoruz arkasindan vanillesekeri ve yogurdu da ekledikten sonra kakao ile birlikte cirpma islemini tamamliyoruz. Son olarak Un ve kabartmatozu da verip karistirdiktan sonra yagli kagit serdigimiz kaliba harcimizi bosaltiyoruz. CheeseCake in diger kismi icin eritip sogmaya biraktigimiz tereyagina Labne ile birlikte iyice cirpiyoruz. Yumurta, seker ve vanillesekeri de ilave ettikten sonra Un'u da verip cirpiyoruz . Simdi bu harci kakaolu pastaharcinin üzerine güzelce yayiyoruz. Catal yardimi ile mermer görüntüsü vermek icin bikac yerden alt üst yapiyoruz. Önceden istigimiz 180 derece firinda 45-60 dakika kadar pisiriyoruz . AFIYET OLSUN




0 yorum:
Yorum Gönder