Size bugün mevsimine uygun ,yapimi cok pratik ama bi okadar lezzetli ve hafif firinda balik tarifi vermek istiyorum. Begeneceginizi umuyorum !
MALZEMELER
3 tane Dorado / Cipura
2 tane kuru sogan
Dereotu
2-3 tane Limette ( yoksa Limon da olur )
10-12 tane cherry Domates
3 tane Defne Yapragi
2 yemek kasigi üzüm sirkesi
Yarim cay bardagi hakiki zeytinyagi
Tuz
HAZIRLANISI
Baliklarimizi temizliyoruz. Üzerine 2-3 yerinden cizik atin. Kuru soganlarimizi halka seklinde dograyip firin kabimiza dösüyoruz. Baliklari soganlarin üzerine yerlestirip ic ve disini hafice tuzluyoruz. Baligin icine halka sogan, defneyapragi ve dereotu ile dolduruyoruz. Limette / limon dilimleri ve domatesleri de firin kabimiza ilave edip .siviyagini ve yarim cay bardagi su ilave ettikten sonra baliklarin üzerine hafifce sirkesini gezdirip Alufolie ile firin kabimizi SIKI SIKI kapatiyoruz. Önceden isitigimiz firinda 200 derecede 30 dakika önce agzi kalali, daha sonra üzeri kizarmasi icin 10 dakika da acik sekilde pisiriyoruz. AFIYET OLSUN


0 yorum:
Yorum Gönder