MalzemelerKeki icin
4 adet yumurta
1 su bardagi seker
2 yemek kasigi süt
1,5 su bardgi un
Kabartma tozu
1 cay bardagı kakao
1 yemek kasigi sıvı yag
Keki islatmak icin
2 su bardagi süt
Üzeri icin
1 paket krem santi
1 kase kırılmış fındık (istege bagli)
1 paket cikolata sosu
Hazirlanisi
İlk olarak yumurta ve seker iyice cirpilir. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yaklasik 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yaglanmis firin kabina hamur dökülürek 170C fırında pisirilir.İlk sıcagi cikan kek kürdan ile delinir 2 su bardagi süt üzerine gezdirilir.Kek tamamen soguduktan sonra üzerine hazırlamış oldugunuz krem şanti sürülür, Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz. Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. cikolata sosunun da mutlaka sogumus olması gereklidir... Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder