MALZEMELER:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
---------------------------------------------
ARASINA:
1 paket Schlagcreme
250 ml soğuk süt
yada
2 kutu Schlagsahne (çiğ krema)
2 paket Sahnefestiger (krema sertleştirici)
---------------------------------------------
ÜZERİNE:
200 gr Kuvertüre (sade kalıp çikolata)
yarım kutu Schlagsahne (çiğ krema)
---------------------------------------------
YAPILIŞI:
Yumurtaları, şekeri, sütü, sıvıyağı ve kakaoyu bir kaba koyuyoruz ve hepsini birden iyice çırpıyoruz.
Bu sıvıdan bir su bardağı ayırıyoruz.
Kalan sıvıya un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
Tekrar iyice çırptıktan sonra yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
Kek fırından çıkar çıkmaz bir kürdan veya çöp şişle delikliyoruz ve ardından ayırdığımız sıvıyı boca ediyoruz.
15-20 dakika bekletiyoruz, kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada kremamızı çırpıyoruz.
Kekimizi dikkatlice ortadan kesiyoruz ve üst katını kırmadan alıyoruz.
Alttaki kata kremayı sürüyoruz ve üst katı tekrar dikkatle üzerine koyuyoruz.
Bir tava veya tencerede çikolata ve kremayı eritiyoruz.
Tamamen pürüzsüz olan çikolatayı pastanın üzerine yayıyoruz ve yanlardan akıtıyoruz.
Biraz salaş görünmesi daha hoş bir hava veriyor...
İsteyen sade, isteyen de üzerini süsleyerek sunabilir...
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
---------------------------------------------
ARASINA:
1 paket Schlagcreme
250 ml soğuk süt
yada
2 kutu Schlagsahne (çiğ krema)
2 paket Sahnefestiger (krema sertleştirici)
---------------------------------------------
ÜZERİNE:
200 gr Kuvertüre (sade kalıp çikolata)
yarım kutu Schlagsahne (çiğ krema)
---------------------------------------------
YAPILIŞI:
Yumurtaları, şekeri, sütü, sıvıyağı ve kakaoyu bir kaba koyuyoruz ve hepsini birden iyice çırpıyoruz.
Bu sıvıdan bir su bardağı ayırıyoruz.
Kalan sıvıya un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
Tekrar iyice çırptıktan sonra yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
Kek fırından çıkar çıkmaz bir kürdan veya çöp şişle delikliyoruz ve ardından ayırdığımız sıvıyı boca ediyoruz.
15-20 dakika bekletiyoruz, kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada kremamızı çırpıyoruz.
Kekimizi dikkatlice ortadan kesiyoruz ve üst katını kırmadan alıyoruz.
Alttaki kata kremayı sürüyoruz ve üst katı tekrar dikkatle üzerine koyuyoruz.
Bir tava veya tencerede çikolata ve kremayı eritiyoruz.
Tamamen pürüzsüz olan çikolatayı pastanın üzerine yayıyoruz ve yanlardan akıtıyoruz.
Biraz salaş görünmesi daha hoş bir hava veriyor...
İsteyen sade, isteyen de üzerini süsleyerek sunabilir...
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN








0 yorum:
Yorum Gönder