1 Eylül 2014 Pazartesi

İTALYAN TİRAMİSU (Orjinal)

İTALYAN TİRAMİSU (Orjinal)
MALZEMELER:
1 büyük paket kedi dili bisküvisi (Löffelbiscuit)
1 büyük kutu Mascarpone (400gr)
4 yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı granül kahve
1,5 su bardağı sıcak su
2 kutu Schlagsahne ( çiğ krema)
2 paket Sahnefestiger (krema sertleştirici)
2 yemek kaşığı kakao
(arzuya göre garnitür çikolata)
——————————————————-
YAPILIŞI:
Kahve ve sıcak suyumuzu karıştırıp bir tabağa koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Yumurtaların aklarını ayrı sarılarını ayrı birer kaba alıyoruz.
Her ikisine de üçer kaşık şeker ekliyoruz.
Önce akları iyice çırpıyoruz, sonra da sarıları.
Sarılara mascarponeyi koyup az daha çırpıyoruz.
En son akları ekliyoruz ve kaşıkla söndürmeden karıştırıyoruz.
Fazla büyük olmayan ama derince olan bir kalıbımıza hazırlamak üzere bisküvileri açıyoruz.
Bisküvileri tek taraflı kahveye batırıp (şekerli tarafı) ıslak yeri üste gelecek şekilde kalıbımızın tabanına tek sıra diziyoruz.
Üzerlerine mascarponlu kremanın yarısını yayiyoruz.
Bir sıra da kremanın üzerine bisküvi diziyoruz ve en üste tekrar kalan kremayı yayıyoruz.
Soğuk olan Schlagsahne’mizi Sahnefestiger’lerle çırpıyoruz.
Sıkma torbasına (yada benim yaptığım gibi buzluk posetine) dolduruyoruz.
Öbek öbek kremanın üzerine sıkıyoruz.
Kakaomuzu üstüne eliyoruz ve arzu eden üzerine garnitür çikolatalar koyabilir…
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.

0 yorum:

Yorum Gönder