2 Eylül 2014 Salı

ISPANAKLI MANTARLI RENKLİ BİBER DOLMASI








yep yeni bir tarifle bas basayiz sevgili üyecanlar bu muhtesem lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederim,buyrun mutfaga :)
MALZEMELER:
3 adet renkli dolmalık biber
150 gr ıspanak
200 gr kültür mantarı (Champignon)
yarım çay bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
2-3 adet domates
================================================================
YAPILIŞI:
Ispanakları yıkayıp gelişigüzel kalınca doğruyoruz.
Mantarların dışını soyup yıkamadan irice doğruyoruz.
Soğanı soyup, dörde bölüp salatayla doğrar gibi kesiyoruz.
Sarımsağı ince kıyıyoruz.
Biberlerimizi ortadan iki kesip dikkatlice ayıklıyoruz, yıkıyoruz, kuruluyoruz.
Zeytinyağını elimizle her yanına sürüyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
Sadece üst ızgarayı yakıp biberlerimizi iki taraflı birazcık közlüyoruz.
Hepsini bir cam tepsiye alıyoruz. Tuzluyoruz.
Soğan ve sarımsakları tavada zeytinyağıyla hafif çeviriyoruz ve mantarları ekliyoruz.
1-2 dakika daha çeviriyoruz ve ıspanakları ilave ediyoruz, tuz, karabiber, pulbiber serpiyoruz.
Ispanaklar ve mantarlar suyunu birakınca yıkanmış bulguru da koyuyoruz.
Şöyle bir karıştırıp en düşük ateşte kapağı kapalı bulgular gibi pişiriyoruz.
(Maksat ıspanak ve mantarlar ölmesin, bulgur şişsin.)
Daha sonra bu harcı biberlerin içlerine dolduruyoruz ve üzerlerine domates dilimleri koyuyoruz.
Bir tavada salçayı sıvıyağda kavurarak sulandırıyoruz ve dolmaların üzerlerine döküyoruz.
250 dereceli fırında 10-15 dakika pişiriyoruz...
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN

0 yorum:

Yorum Gönder