16 Eylül 2014 Salı

firinda kabak mücver

Bildigimiz klasik mücver , kizartilarak yapilandir dimi ?   Firin mücverimiz ona nazaran daha hafif ve doyurucu oldugu kadarda lezzetli...  Eeeee hadi buyrun tarife gecelim.
 
MALZEMELER
4-5 tane kabak
3 yumurta
10-12 yemek kasigi Un
1 tane kücük beyaz peynir
Yesil sogan
Maydonoz
Dereotu
Yarim su bardagi siviyag
1 tane Backpulver/ kabartmatozu
Tuz, karabiber
 
 
HAZIRLANISI
Kabaklarimizi yikayip rendeledikten sonra suyunu süzüp karistirma kabina aliyoruz.icine dogradigimiz yesil sogan, maydonoz  ve dereotunu ekleyerek harcimizi karistiriyoruz.  simdi peynir, yumurta ve siviyagda ilave edip tekrar karistiriyoruz. Son olarak Un ve Kabartmatozunu ile birlikte katistirma islemini bitiriyoruz. Yagladigimiz firin kabimiza  aliyoruz. Önceden isitigimiz firinda üzeri kizarana dek pisiriyoruz, yaklasik 40 dakika kadar.    NOT.... kabaklarin suyu, cok iyi SIKILMAZA hamur olur, buna cok dikkat edin !    Peynirsiz10711998_1471179856480907_374919209_o

0 yorum:

Yorum Gönder