Slm..... cok stressli bol kosusturmali bi günün arkasindan, hazirliksiz misafire yakalandinizmi hic ? Tam bugün iste böyle bir gündü ve ortaya cikan yemek cok nefis oldu .... misafirlerimiz memnun kalinca bende bu tarifi sizlerle paylasmak istedim. Hadi bakalim, buyrun Mutfaga .
MALZEMELER
5 tane tavuk but ( tüm haliyle )
1 tane kirmizi paprika
Ispanak ( blattspinat kullandim ben buzluktan )
1 packet taze mantar
Kräuterfrischkäse
Tavuk baharati
kirmizi toz biber
HAZIRLANISI
Tavuk budumuzun etini kemiginden dikkatli bi sekilde ayiriyoruz. Tezghanin üzerinde arasina Kräuterfrischkäse sürüp üzerine biraz Ispanak, ince dogranmis paprika ve mantar arzu ettiginiz kadar yerlestiriyoruz. Tuz karabiber ekeleyip dolma sarar gibi, olabildigi kadar kulaklarini ice bükerek, budumuzu sariyoruz. Kürdan yardimi ile bikac yerinden tuturuyoruz ki, piserken acilma yapmasin. Dolmalarimizi sardiktan sonra üzerine kirmizi toz biber ve tavuk baharati ekleyip Firin kabimiza yerlestiriyoruz. 3-4 yemek kasigi siviyag üzerine gezdirip 1-1,5 su bardagi su ilave ediyoruz. Firin kabimizin üzerini AluFolie ile kapatip ilk 30 dakika bu sekilde pisiriyoruz, daha sonra AluFolie alip üzerinin kizarmasini sagliyoruz. Servis yapmadan önce kürdanlari cikartiyoruz.
NOT..... Soße olarak zwiebel Rahm Soße kesinlikle Tavsiye ederim. Bunun icin tavaya biraz siviya ekleyip yikayip dogradigimiz taze mantarlari biraz soteliyoruz. Simdi tavamiza bir tane schlagsahne/ cigkrema + bir cay bardagi süt ilave edip Zwiebel Rahm Soße ile birlikte bikac dakika kivam alana kadar pisiriyoruz. Kivami kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, yani süt veya kremayi azaltip cogaltmak size kalmis.
0 yorum:
Yorum Gönder