8 Eylül 2014 Pazartesi

ikbebet – mardin usulü içli köfte

1 kg ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yumurta
ıslatmak için su
Bir saat önceden ıslattığımız bulgurumuzu yoğurarak hazırlarız
İç Malzemeleri
Bir kilo kıyma bir kilo soğan
maydonoz kışniş
Robottan geçirilen soğanlar kıyma ile kavrulup tuz karabiber pul biber kışniş ve maydanoz katılıp iç hazırlanır.
Elimize ceviz büyüklüğünde alınan hamur harcın içine  kıymalı harçtan koyulup güzelca ağzı kapanır.Bu işlem bittikten sonra kaynayan tuzlu suda haşlanır Haşlanmış ve soğumuş içli köftelerimiz kızgın yağda kızarlar AFİYET OLSUN
MAYDONIZSOĞANKOFPS10660460_10203950174788015_1872269259_n

0 yorum:

Yorum Gönder