

MALZEMELER
1,5 su bardagi ilik süt
Yarim bardak ilik su
2 yemek kasigi seker
1 tane yas maya
Yarim su bardagi sivi
Alabildigi kadar Un
Nutella ve üzeri icin pudra sekeri
HAZIRLANISI
Yogurma kabimiza maya, seker, süt ve su alip karistiriyoruz. 10 dakika bekleyip mayanin köpük köpük olmasi lazim. Sonra siviyag ve Un'u ilave edip yumusak fakat ele yapismayan bi hamur yogurup elde ediyoruz. Hamurumuzu bekletmeden 4 esit büyüklükte bezeler aliyoruz. Ilk hamurumuzu alip büyükce aciyoruz, arasina nutella sürüp ikinci bezemizi de ayni büyüklükte acip nutella sürdügümüz hamurun üzerine kapatiyoruz. Yani iki hamur üst üste ve arasinda nutella. Simdi yaklasik iki parmak kalinliginda seritler kesip, önce kendi etrafinda dolandirip daha sonra yuvarlak sekil vererek sariyoruz ( Schnecke ) gibi .yagli kagit serdigimiz firin tepsimize yerlestirip bu sekilde mayalanmasini bekliyoruz. Poagcalarimiz iki katina kadar kabarinca, önceden istigimiz firinda üzeri kizarana dek pisiriyoruz.üzerine pudra sekeri ve sunuma hazir. AFIYET OLSUN





0 yorum:
Yorum Gönder