3 Eylül 2014 Çarşamba

MAKARNA MANTISI






MALZEMELER:
500 gr mantı makarnası
500 gr'a yakın kıyma
2 baş kuru soğan
tuz, karabiber
==================================
ÜZERİNE:
Büyükçe bir kâse sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
===================================
YAPILIŞI:
Soğanları rendeliyoruz, biraz tuz ve karabiberle kıymaya ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Kıymayı mantı makaralara dolduruyoruz.
Bir tencereye su dolduruyoruz, az tuz ve sıvıyağla kaynatıyoruz, mantıları içinde 12 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen mantıları bir kevgirle süzdürerek genişçe bir servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu doluyoruz.
Küçük bir tavada salçayı çok az sıvıyağında kavuruyoruz, çok az tuz serpiyoruz, azıcık sulandırıyoruz ve yoğurdun üzerine akıtıyoruz.
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN

0 yorum:

Yorum Gönder