4 Eylül 2014 Perşembe

Sütlü Dolma










bugün size okadar farkli bir lezzet sunuyorumki sasircaksiniz üyecanlar :) Sütlü Dolma tadi ve görüntüsü ile cok farkli ve degisik bir lezzet,yapmanizi siddetle tavsiye ederim,buyrun tarife 

15,20 kadar dolmalik biber (biz kalabalik oldugumuz icin) Biberleri temizleyin birkac yerine catal batirin bıberler küçük olursa çok güzel oluyor Diger tarafta yarim kilo pirinci yikayin 2 yada 3 sogani kucuk kucuk dograyin 1 ,2 diş sarımsak 7,8 tane domatesin kabuğunu soyup küçük küçük dograyın domates az gelirse ekleyebilirsiniz domates bol olmalı çünkü et olmadıgı icin böyle olması gerekiyor Bıraz maydanoz bıraz kuru nane pul biber karabiber Bıber salcası, domates salcası tuz sıvı yağ koyarak pırınçle karıştırın Derın bır tepsiye biberleri hazırladığımız içle doldurup arka arkaya dizelim biberleri çok sıkı doldurmuyoruz ki iyi pişsin Yarım kilo kadar sütü kaynatalım icine biraz tuz koyup biberlerın üstüne dökelim Üstüne 2tane çig krema dökelim Önceden ısıttığımız fırında önce 200,250 derecede kaynayana kadar tutalım sonra ısıyı bıraz düşürelim bu sekilde pişmeye yakın bırakalım sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp sütünü çekene üstü kızarana kadar bırakalım hatta pistikten sonra da fırını kapatıp dınlenmede bırakabiliriz sonra tabaklara koyup afiyetle yiyebilirsiniz Biz ayranla servis ediyoruz bu kısmı sizin zevkinize kalmış AFIYET ŞEKER OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder