14 Eylül 2014 Pazar

Goldtröpfchen Torte

Goldtröpfchen Torte 

Malzemeler
200 gr un
1 cay kasigi backpulver (kabartma tozu)
75+150+100 gr seker
75 gr tere yagi
4 yumurta
1 tutam tuz
500 gr mager quark (quarkli karisima mandalina koyabilirsiniz)
1 paket vanilya sekeri
yarim paket puding tozu
yarim limon suyu
150 ml sivi yag
500 ml süt

Hamuru
un kabartma tozu 75 gr seker yumusak tere yagi 1 yumurta ve tuz ile hamuru
yugurup 30 dakika dinlendir..sonra kelepceli kaliba yayiyoruz.

Hamurun üstü
3 yumurtanin sarisi,Quark 150 gr seker vanilya sekeri puding tozu limon suyu
ve sivi yag mixer yardimi ile cirpiyoruz ve bu karisimi hamurumuzun üzerine
yayiyoruz ve 40-45 dakika firinda pismeye birakiyoruz..

son asama olarak 3 yumurta beyazini iyice köpürtüyoruz ve 100 gr sekeri yavas
yavas ilave edip devam cirpiyoruz..
45 dakika sonra pastamizi firindn alip,,cirptigimiz yumurta aklarini pastamizin
üzerine yayiyoruz ve tekrar 20 dakikaligina üzeri kizarana kadar firina veriyoruz
AFIYET OLSUN ... 10386370_717820761641806_8691833544905869142_n 10600444_717820784975137_4957682972793825704_n 10670191_717820821641800_669716777632431534_n

0 yorum:

Yorum Gönder