ÖZEL SOSLU MAKARNA. (Orijinal adı SPAGHETTİ SPECİALE)
MALZEMELER:
500 gr herhangi bir makarna. (orijinali spagetti ile yapılır)
300-400 gr kültür mantarı. (Champignons)
200-300 gr ince çekilmiş ıspanak. (orjinali yaprak ıspanak ile yapılır)
(ben dondurucudan kullanıyorum)
5 diş sarımsak
300 ml çiğ krema. (Schlagsahne)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
az tuz, az karabiber
------------------------------------------------------------------------
YAPILIŞI:
Makarnayı bildiğimiz gibi haşlıyoruz.
Mantarları yıkamıyoruz, dikkatlice soyuyoruz ve dilimliyoruz.
Sarımsakları soyup rendeliyoruz.
Ispanağı eritiyoruz.
Genişçe bir tavada sıvıyağında sarımsakları 1-2 dakika çeviriyoruz.
Mantarları ekleyip tuzunu, karabiberini koyuyoruz, hafif öldürüyoruz.
Ispanağı da koyup 1-2 dakika karıştırdıktan sonra kremasını da ekliyoruz.
Harç özleşir özleşmez makarnayla karıştırıyoruz.
Ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz...
(Acı seven ocaktan almadan acı karıştırabilir)
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN
MALZEMELER:
500 gr herhangi bir makarna. (orijinali spagetti ile yapılır)
300-400 gr kültür mantarı. (Champignons)
200-300 gr ince çekilmiş ıspanak. (orjinali yaprak ıspanak ile yapılır)
(ben dondurucudan kullanıyorum)
5 diş sarımsak
300 ml çiğ krema. (Schlagsahne)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
az tuz, az karabiber
------------------------------------------------------------------------
YAPILIŞI:
Makarnayı bildiğimiz gibi haşlıyoruz.
Mantarları yıkamıyoruz, dikkatlice soyuyoruz ve dilimliyoruz.
Sarımsakları soyup rendeliyoruz.
Ispanağı eritiyoruz.
Genişçe bir tavada sıvıyağında sarımsakları 1-2 dakika çeviriyoruz.
Mantarları ekleyip tuzunu, karabiberini koyuyoruz, hafif öldürüyoruz.
Ispanağı da koyup 1-2 dakika karıştırdıktan sonra kremasını da ekliyoruz.
Harç özleşir özleşmez makarnayla karıştırıyoruz.
Ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz...
(Acı seven ocaktan almadan acı karıştırabilir)
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN





0 yorum:
Yorum Gönder