12 Eylül 2014 Cuma

ÖZEL SOSLU MAKARNA. (Orijinal adı SPAGHETTİ SPECİALE)

ÖZEL SOSLU MAKARNA. (Orijinal adı SPAGHETTİ SPECİALE)
MALZEMELER:
500 gr herhangi bir makarna. (orijinali spagetti ile yapılır)
300-400 gr kültür mantarı. (Champignons)
200-300 gr ince çekilmiş ıspanak. (orjinali yaprak ıspanak ile yapılır)
(ben dondurucudan kullanıyorum)
5 diş sarımsak
300 ml çiğ krema. (Schlagsahne)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
az tuz, az karabiber
------------------------------------------------------------------------
YAPILIŞI:
Makarnayı bildiğimiz gibi haşlıyoruz.
Mantarları yıkamıyoruz, dikkatlice soyuyoruz ve dilimliyoruz.
Sarımsakları soyup rendeliyoruz.
Ispanağı eritiyoruz.
Genişçe bir tavada sıvıyağında sarımsakları 1-2 dakika çeviriyoruz.
Mantarları ekleyip tuzunu, karabiberini koyuyoruz, hafif öldürüyoruz.
Ispanağı da koyup 1-2 dakika karıştırdıktan sonra kremasını da ekliyoruz.
Harç özleşir özleşmez makarnayla karıştırıyoruz.
Ocaktan alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz...
(Acı seven ocaktan almadan acı karıştırabilir)
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.
Filiz Güdül Sari'nin fotoğrafı.

0 yorum:

Yorum Gönder