Sevgili takipcilerim bugün günlerden Balik olsun….. kilcigi alinmis, buzlukta satilan sizin sevdiginiz her tür Baliktan olur… Ben Pangasius tercih ettim. Yapimi pratik ama tadi harika bir yemekle karsi karsiyasiniz.
MALZEMELER
6-8 parca Filet Balik
2 cigkrema / schlagsahne
( arzu eden icine Maggi den Zwiebel Rahm Soße ) Pulver halinde ekleyebilir
BÜyük bir bag taze Ispanak veya buzluktan Blattspinat
1 dis sarimsak
2 tane sogan
Kimyon
Birazcik tuz
HAZIRLANISI
Baliklari biraz erimesi icin buzluktan alip tezgahin üzerine birakiyoruz . Taze Ispanak kullaniyorsaniz bol Su ile yikayip, olabildigi kadar kücük dograyip süzmesi icin bir kenara aliyoruz. Tavamizin icine bi miktar siviyag alip icinde 2 tane minik dogradigimiz sarimsak ve soganimizi pembelesene kadar soteliyoruz, arkasindan Ispanaklari da ilave edip biraz yagin icinde cevirdikten sonra baharatlarida verip kremamizi da ekledikten sonra bir iki dakika birlikte pisiriyoruz . Tavamizin altini kapatiyoruz. Simdi borcama Baliklari dizip üzerine hazirladigimiz Ispanakli sosumuzu boca edip…. firina veriyoruz . AFIYET OLSUN 

0 yorum:
Yorum Gönder