1 Eylül 2014 Pazartesi

ZONGULDAK GÖZLEMESİ

ZONGULDAK GÖZLEMESİ
MALZEMELER:
un
tuz
soğuk su
————————————————–
YAĞLAMAK İÇİN:
sıvıyağ
————————————————–
YAPILIŞI:
Un, su ve tuzla guzeal bir hamur yoğuruyoruz.
15 dakika dinlendirdiğimiz hamuru istediğimiz büyuklükte bezelere bölüyoruz. (büyükçe olmasında fayda var)
Her bezeyi oklava yardımıyla olabildiğince ince açıyoruz.
Üzerine sıvıyağ dolandırıyoruz ve yufkaların yanlarını ortaya kapatıp açarak yağı her tarafına yayıyoruz.
Karşılıklı iki yanından ortaya doğru rulo yapiyoruz.
Şimdi uçlarını S şeklinde kendi etrafında sarıyoruz ve birini diğerinin üstune koyuyoruz.
Dinlenmesi için diğerlerine de aynı işlemi yapana kadar bir bezin altına bırakıyoruz.
Daha sonra dinlenen her bezeyi çok ince olmamak üzere elimizle bastırarak yuvarlakça açıyoruz.
Sıcak sacımızın üzerinde çıtır çıtır pişiriyoruz.
Pişerken üzerine fırçayla yağlı su sürüyoruz…
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN
Bunları ben açtım komşum pişirdi. Komşucuğumun ellerine sağlık…  TARİF SAHİBİ SEVGİLİ Filiz Güdül Sari‎ DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ…goz

0 yorum:

Yorum Gönder