
Bookmarks
Archive
-
▼
2014
(297)
-
▼
Eylül
(60)
- Toffifee pasta findikli cikolatali
- su böregi
- saksuka tarifi
- BAYATLAMIS EKMEKLERI TAZELE
- SÜTLÜ ETİMEK TATLISI
- ISLAK KEKTEN YAŞ PASTA
- Nutellali poagca
- Mozaik Pasta ( Kalter Hund )
- Kräuter Butter tarifi
- firinda kabak mücver
- Goldtröpfchen Torte
- ARAB PILAVI
- Piano kek
- Schwarz-Weiß Kuchen
- Tavuk Bud'u Dolmasi
- ZEYTİN EZMELİ RULO
- ÖZEL SOSLU MAKARNA. (Orijinal adı SPAGHETTİ SPECİALE)
- Tursu tarifi ( cherry domates )
- Findik köseleri ( Nuss Ecken )
- OSMANLİ HELVASI
- Saray Sarma
- Lokum Kek
- Tavuklu sebzeli pizza
- kapama tarifi
- YUMURTALI TAZE FASULYE
- Lımonlu Cheesecake
- Soğan dolması
- Gebackene Banane tarifi
- Firinda Balik fileto ( Kremali )
- Osmanlı Helvası
- Findik köseleri ( Nuss Ecken )
- Tursu tarifi ( cherry domates )
- ikbebet – mardin usulü içli köfte
- Aglayan Pasta
- Ebruli Kek
- TRUFF Tarifi
- LIMONLU KEK
- www.ozlemileyemekteyiz.com
- Menemenlik Domates
- Sütlü Dolma
- Kilis Tava
- PEYNİRLİ PAZILI BÖREK EKMEK
- KIYMALI BULGURLU KAPUSKA
- MAKARNA MANTISI
- AJVAR
- CACIK
- ISPANAKLI WAFFEL
- DONUT TARIFI
- ISPANAKLI MANTARLI RENKLİ BİBER DOLMASI
- RAFFAELLO
- KABAK KARNIYARIK
- İTALYAN TİRAMİSU (Orjinal)
- Soğanlı Pide
- PEYNİRLİ EKMEK DİLİMLERİ
- Şehriye salatası
- PEYNİR ÇUBUKLARI
- ZONGULDAK GÖZLEMESİ
- Sekerli poğaca
- Kastamonu usulü Patates Böreği
- baklavalık yufkadan ıspanaklı börek
-
▼
Eylül
(60)
1 Eylül 2014 Pazartesi
Kastamonu usulü Patates Böreği
İyi akşamlar sevgili kullanıcılarımız bu akşam kastamonu yöresine ait bir patates böreği tarifi vereceğim tarif facebook grubu üyemiz sevgili Ay Ten HANIMA AİTTİR DESTEKLERİNDEN DOLAYI KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ .GELELİM TARİFİMİZE : 1 kilo Un, 5 tane Soğan,1kilo Patates,sızma Zeytin yaği yada ay çiçek yağı üzerini Yağlamak için öncelik ile Öncelik ile Patatesleri Haşlamaya bırakıyoruz benim tercihim soymadan haşlamak.Ondan sonraki aşamada1 kilo Unu 3 kahve kaşığı tuzla aldığı kadar su ile hamurluyoruz hamurun kivamı hafif katı olmalı ele yapışmamalı aynı gözleme hamuru kıvamında olmalı Hamuru az dinlenmeye bırakıyoruz bu arada 5 baş soğanımızı soyub küp küp doğrayıb tavada yarım su bardağından biraz az sıvı yağda ben sızma zeytin yağ kullanıyorum kavuruyoruz soğanları pembeleşinceye kadar iyice kavuruyoruz.Haşlanan Patatesleri Rendenin büyük tarafı ile Rendeliyoruz ardından soğanı lavurduğumuz tavanın içine koyub patatesleri baharatlarıni koyub maydanoz pul biber lara biber çok az nane isteğe göre guz baharat damak tadına göre sonra karışımı harmanlayıb yarım ay şeklinde şeklinde açtığımız yufkanın üstüne harcını sürüb Silex elektrikli Tost makinesinde alt üst pişirìyoruz pişen taraflarını Çiçek yağı ile yağlıyoruz ve hafif yine pişiriyoruz yaģ çiğ kalmasın diye afiyetlle yiyoruz hanımlar şimdiden kolay gelsin yapmak istiyenlere… Mutlaka deneyin zaten sonra vazgeçmeyeceğiniz bir Menü olacak..

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder