MALZEMELER
2-3 tane Patlican
2-3 yesil biber
2-3 kirmizi biber
2-3 tane kabak
3 dis sarimsak
4 tane domates
1 cay kasigi seker
tuz, pulbiber
kizartmak icin siviyag
HAZIRLANISI
Ilk önce patlicanlari küp küp dogruyoruz. Tuzlu suda beklemeye aliyoruz. Biberleri ince ince dogruyoruz. Kabaklarda ayni sekilde küp küp dogruyoruz. Ilk önce patlicanlari yikayip kizgin yagda kizartiktan sonra 2-3 kat kagit havlu serdigimiz tabaga aliyoruz ki fazla yagini ceksin. Ayni sekilde kabak ve arkasindan biberlerimizi bol siviyagda kizartiyoruz. Hepsini sirasiyla tabagimiza aliyoruz. Kücük bir tavaya biraz siviyag alip icinde ezdigimiz sarimsaklari öldürüp , kabuklarini soydugumuz domatesleri de ilave edip birlikte hafifce soteliyoruz. Sosumuza tuz, seker ve pulbiberimizi ilave ettikten sonra ocaktan aliyoruz. Sosu isterseniz sebzelerele harmanlayin, isterseniz üzerine dòküp servis edin. Arzu eden sarimsakli yogurt ile de sunabilir . AFIYET OLSUN




0 yorum:
Yorum Gönder