1 Eylül 2014 Pazartesi

KABAK KARNIYARIK





Yine Sevgili arkadasim Filiz Güdül Sari'dan muhtesem bir lezzetle burdayim,,kabak tadinda karni yarik :)))

MALZEMELER:

kabak
kıyma 
bulgur (ince)
kuru soğan
sivri biber
domates
salça
sıvıyağ
tuz, karabiber
maydanoz
--------------------------------------------
YAPILIŞI:
Kıymayı kavuruyoruz.
Soğan, domates ve biberi ince kıyıyoruz ve az sıvıyağ, salça, tuz ve karabiberle birlikte kıymaya katıyoruz.
1-2 dakika çeviriyoruz.
Yıkanmış ince bulguru da ekledikten sonra hafif sulandırıyoruz ve suyunu çekmesi için kısık ateşte pişiriyoruz.
Ocağın altını kapatıp ince kıydığımız maydanozu koyup karıştırıyoruz.
Kabakları bir yanından kapak şeklinde boydan kesiyoruz ve bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini çıkartıyoruz.
Tepsiye diziyoruz. Kabaklar düzgün durmuyorsa alt kısmından az bişey keserek düzlüyoruz.
Tepsiye az miktar su koyuyoruz ve kabakların üzerlerine birazcık tuz, karabiber serpiyoruz.
250 derecede hafif diri kalacak şekilde kapalarıyla birlikte pişiriyoruz.
Bulgurlu kıymamızı içlerine dolduruyoruz ve kapaklarını kapatıyoruz.
Bir tavada salçalı sos kaynatıp üzerlerine döküyoruz ve 200 dereceli fırında pişiriyoruz...
AFİYET OLSUN, KOLAY GELSİN

0 yorum:

Yorum Gönder