Malzemeler
4 yumurta
1,5 su bardagi seker
1 cay bardagi siviyag
3 yemek kasigi kakao
1 Vanillesekeri
1 kabartmatozu
3 su bardagi Un
1 Bardak soda ( Mineralwasser)
ARA MALZEMESI
1 su bardagi Hindistan cevizi
1 paket Frischkäse / Labne
200gr 1 cay bardagi seker
HAZIRLANISI
ilk önce hindistan cevizli icini hazirliyoruz. Bunun icin labne, seker ve hindistan cevizinimizi bir kaba alip karistiriyoruz.... civik olursa biraz daha hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Ve ceviz büyüklügünde toplar yuvarlayip buzdolabina kaldiriyoruz.
KEKIN HAZIRLANISI
Yumurta ve Sekerimizi yaklasik 5 dakika köpürene dek mixerle cirpiyoruz. Diger malzemeleri de ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.En son Un,kabartmatozu ve vanillesekeri de ilave ederek cok kisa bir süre cirpip Hamurun yarisini yaglayip Unladigimiz kek kalibina bosaltiyoruz simdi hazirladigimiz hindistan cevizli toplari harcimizin üzerine yerlestirip kalan diger kek hamurumuzu üzerine ekleyip firina veriyoruz. Ilk 30 dakika Firin kapagimizi kesinlikle acmiyoruz ki kekimiz sònmesin, daha sonra kürdan testi yapip kekimizi Firindan aliyoruz. AFIYET OLSUN



0 yorum:
Yorum Gönder