İyi akşamlar sevgili kullanıcılarımız bu akşam sizlere sevgili facebook grubu üyemiz olan Mevlanur Işık-Yilmaz a kapama tarifini yayınlamaya karar verdik bizler çok beğendik umarım sizlerde beğenirisniz..
Malzemeler:
Butun yavuk yada 8 10 adet but
Dort orta bas sogan
2 fıncan sıvı yag
1 yemek kasıgı dolu domates salcası
1 yemek kasıgı toz kırmızı bıber
Istege gore tuz ben genelde ıkı bucuk yemek kasıgı koyarım ama bunu lutfen zevkınıze gore sız ayarlayın
Ikı su bardagı pırınc
Yapılısı::
Oncelıkle soganlar yemeklık dogranır , buyukce bır tencereye sagan ve yag koyulur soganlar cok oldurmemek kaydıyla kavrulur, kavrulan soganlara salca toz bıber ve tuz eklenır , tavuklar tencereye koyulur, 1,5 lıtre su eklenır ve lokum gıbı pısene dek pısırılır.. Bu arada ıkı bardak pırıncı ustunu gececek sekılde kaynar suyla bı kasede bıraz tuz ılave ederk bekletın..! Tavuklar pısınce pırıncınızı suzgecte bı guzel yıkayıp soguk suyla tabı tepsıye yayın, pısen tavukları kevgır yardımıyla pırıncın ustune yerlestırın. Ikı bardak pırınce uc bardak tavukları pısırdıgımız sudan ılave edecegız bardak olcunuzu yaparken bı kaba dokun uc bardak tavukları pısırdıgımız sudan koydugunuz kabla tepsıye yavasca suyu ılave edın 200 derece fırında ustunu kapatarak 35 dakka kadar pısırın, fırından cıkan pısmıs pılavınızın ustune bulabılırsenız cıbrıka adlı otu kullanın , eger bulamazsanız nane serpıstırıp ustunu yıne kapatın ve dınlenmeye bırakın on dakka kadar , afıyet olsun….!
Dort orta bas sogan
2 fıncan sıvı yag
1 yemek kasıgı dolu domates salcası
1 yemek kasıgı toz kırmızı bıber
Istege gore tuz ben genelde ıkı bucuk yemek kasıgı koyarım ama bunu lutfen zevkınıze gore sız ayarlayın
Ikı su bardagı pırınc
Yapılısı::
Oncelıkle soganlar yemeklık dogranır , buyukce bır tencereye sagan ve yag koyulur soganlar cok oldurmemek kaydıyla kavrulur, kavrulan soganlara salca toz bıber ve tuz eklenır , tavuklar tencereye koyulur, 1,5 lıtre su eklenır ve lokum gıbı pısene dek pısırılır.. Bu arada ıkı bardak pırıncı ustunu gececek sekılde kaynar suyla bı kasede bıraz tuz ılave ederk bekletın..! Tavuklar pısınce pırıncınızı suzgecte bı guzel yıkayıp soguk suyla tabı tepsıye yayın, pısen tavukları kevgır yardımıyla pırıncın ustune yerlestırın. Ikı bardak pırınce uc bardak tavukları pısırdıgımız sudan ılave edecegız bardak olcunuzu yaparken bı kaba dokun uc bardak tavukları pısırdıgımız sudan koydugunuz kabla tepsıye yavasca suyu ılave edın 200 derece fırında ustunu kapatarak 35 dakka kadar pısırın, fırından cıkan pısmıs pılavınızın ustune bulabılırsenız cıbrıka adlı otu kullanın , eger bulamazsanız nane serpıstırıp ustunu yıne kapatın ve dınlenmeye bırakın on dakka kadar , afıyet olsun….!
0 yorum:
Yorum Gönder