ARAB PILAVI
Mutlaka tarif tefterinizde yer alacak bir lezzet siddetle tavsiye ediyorum
Malzemeler
1 tüm tavuk
2 bardak pirinc (ben basmati kullandim)
4 tane havuc
1 su bardagi nohut (aksamdan isliyoruz)
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi tere yagi
2 yemek kasigi sivi yag
2 bardak pirinc (ben basmati kullandim)
4 tane havuc
1 su bardagi nohut (aksamdan isliyoruz)
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi tere yagi
2 yemek kasigi sivi yag
Hazirlanisi
tavugumuzu yikayip tenceremize 1 tatli kasigi tuz ilavesi ile haslamaya aliyoruz,,
tavuk haslanirken havuclarimizi soyup küp küp dogruyoruz,,
tenceremize tere yagi ve sivi yagini döküp,havuc ve nohutlarimizi döküp kavurmaya basliyoruz..
tencere agzi kapali sekilde kendi kendine kavurmaya birakiyoruz, o sirada hasanmis olan
tavugumuzu cok kücük olmamamak sarti ile didikliyoruz,, kavrulan havuc ve nohutlara bir kasik salcamizi ilave edip
söyle bir karistiriyoruz,,simdi yikadigimiz pirincleri tencereye alip hepsini birlikte kavurmaya devam ediyoruz..
kavurma islemi tamamlandiktan sonra tavugumuzun suyunu pirinclere verip didikledigimiz tavuklarida ekleyerek
tenceremizin kapaigini kapatip kendi kendine pismeye birakiyoruz,daha sonra demlenmesini sagliyoruz..
AFIYET OLSUN
tavugumuzu yikayip tenceremize 1 tatli kasigi tuz ilavesi ile haslamaya aliyoruz,,
tavuk haslanirken havuclarimizi soyup küp küp dogruyoruz,,
tenceremize tere yagi ve sivi yagini döküp,havuc ve nohutlarimizi döküp kavurmaya basliyoruz..
tencere agzi kapali sekilde kendi kendine kavurmaya birakiyoruz, o sirada hasanmis olan
tavugumuzu cok kücük olmamamak sarti ile didikliyoruz,, kavrulan havuc ve nohutlara bir kasik salcamizi ilave edip
söyle bir karistiriyoruz,,simdi yikadigimiz pirincleri tencereye alip hepsini birlikte kavurmaya devam ediyoruz..
kavurma islemi tamamlandiktan sonra tavugumuzun suyunu pirinclere verip didikledigimiz tavuklarida ekleyerek
tenceremizin kapaigini kapatip kendi kendine pismeye birakiyoruz,daha sonra demlenmesini sagliyoruz..
AFIYET OLSUN

0 yorum:
Yorum Gönder