Buda bız selanik muhacırlarının meshur soğanlı pidesı ınsaAllah beyenırsınız hanımlar
Iki kilo sogan yemeklikden biraz buyukce dogranacak , sivi yagda kavrulup salcasi toz kirmizi biberi eklenecek tabiki tuzuda birazda karabiber ve pul biber , bi kasede uc yemek kasigi un suyla acilacak takriben bi su bardagi, altini kapadiginiz sicak soganin ustune karistirilarak dokulecek kapagi kapatilip dinlendirilecek, bi kilo un iki su bardagi ilik su ve tuzla yogrulacak ele yapismayan bi hamur elde edilecek hamur ikiye bolunup yediser beze cikarilacak bu bezenin yedi tanesi birer birer tatli tabagi kadar acilip icine sivi yag surulup ust uste dizilecek dizilen yedi beze tepsinin disina cikacak kadar acilacak icine soganlar dokulecek ayni sistemde diger yedi beze daha acilacak ve tepsi buyuklugunde olarak gepsinin ustune kapatilacak alttaki tepsi disina sarkitilan hamurlar resimdeki gibi tepsinin ustune durulecekki soganlar tasmasin 200 derece firinda 40 dakka kadar kizarana kadar pisirilecek
Iki kilo sogan yemeklikden biraz buyukce dogranacak , sivi yagda kavrulup salcasi toz kirmizi biberi eklenecek tabiki tuzuda birazda karabiber ve pul biber , bi kasede uc yemek kasigi un suyla acilacak takriben bi su bardagi, altini kapadiginiz sicak soganin ustune karistirilarak dokulecek kapagi kapatilip dinlendirilecek, bi kilo un iki su bardagi ilik su ve tuzla yogrulacak ele yapismayan bi hamur elde edilecek hamur ikiye bolunup yediser beze cikarilacak bu bezenin yedi tanesi birer birer tatli tabagi kadar acilip icine sivi yag surulup ust uste dizilecek dizilen yedi beze tepsinin disina cikacak kadar acilacak icine soganlar dokulecek ayni sistemde diger yedi beze daha acilacak ve tepsi buyuklugunde olarak gepsinin ustune kapatilacak alttaki tepsi disina sarkitilan hamurlar resimdeki gibi tepsinin ustune durulecekki soganlar tasmasin 200 derece firinda 40 dakka kadar kizarana kadar pisirilecek





0 yorum:
Yorum Gönder