1 Eylül 2014 Pazartesi

Sekerli poğaca

Merhaba hanımlar bugün sizlere şekerli poğaça tarifi vereceğim tarif sahibi Mevlanur    Işık Yılmaz 40 gram mayayi iki bardak ilik sutte acin , icine iki yemek kasigi toz seker ve bir tatli kasigi tuzu atin bir tanede yumurta beyazini atin bir kilo kadar unla yogurun mayalanmaya birakin, mayalanan hamurdan kucuk parcalar koparip uzunlamasina serit yapin elinizde ve mumkunse serit yaparken elinizi hafif yaglayin , yaptiginiz seritleri bir eliniz le simit yaprcasina tersine yuvarlayip sekil verin tepsiye dizdiginiz pocalarin ustune yumurta sarisi susam corek otu kullanin muhakkak yarim saatte tepside mayalandirin ve 180 dercede kizarana dek pisirin Ben aycicek yagi bazen kullaniyorum bazen disini elimle sekillendirirken kullaniyirum, ama kullanabilirsiniz asli oyle tarifin benim hatam oldu  unuttum bu detayi yazmayi…sek

0 yorum:

Yorum Gönder