Malzemeler
MALZEMELER
MALZEMELER
250 gr kuzu kiyma
250 gr yagli dana kiyma
2 dis sarimsak
1 cay bardagi Galleta unu
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Maydonoz
250 gr yagli dana kiyma
2 dis sarimsak
1 cay bardagi Galleta unu
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Maydonoz
Lavas ekmekleri icin MALZEMELER
1 kg. Un
1 tane yas maya
Alabildigi kadar süt
( ben lavaslari hep biraz fazla yapip, buzlukta saklarim ) ölcüyü siz istege göre azaltip cogaltabilirsiniz.
Hazırlanışı
HAZIRLANISI
1 tane yas maya
Alabildigi kadar süt
( ben lavaslari hep biraz fazla yapip, buzlukta saklarim ) ölcüyü siz istege göre azaltip cogaltabilirsiniz.
Hazırlanışı
HAZIRLANISI
Ilk önce bildigimiz sekilde kulak memesi yumusakliginda bi hamur yoguruyorup, mayalanmasi icin kenara aliyoruz .
Kiyma, sarimsak, Galleta unu ve diger malzemeleri bi kaba alip olabdigi kadar uzun uzun yoguruyoruz … Nekadar cok yogurursak köftelerimiz catlama yapmiycaktir. Harcimizi güzelce yogurup uzun uzun sekil verip yagli kagit serdigimiz firin tepsizine yerlestiriyoruz… Arzu eden tavada az siviyag veya izgara ( Grill ) üzerinde pisirebilir …. yag kullanmadan firinda da gayet güzel oluyor … bu arada mayasi gelmis hamurumuzdan limon dan biraz kücük bezeler alip yemek tabagi büyüklügünde acip teflon tava veya Pizza Pfanne da ters düz pisiriyoruz . Lavaslari sicak sicak temiz bi bezin arasina koyup islemi sonuna kadar devam edioruz . (Bezin arasinda Lavaslar kurumuyorlar )
En son firindan cikan köfteleri taze yaptigimiz lavaslara dürüm gibi sarip servis tabagina aliyoruz .
En son firindan cikan köfteleri taze yaptigimiz lavaslara dürüm gibi sarip servis tabagina aliyoruz .
Dürümlerin arasina arzu ederseniz domates ve biber sarabilirsiniz . Ayrica bol sumak li sogan salatasi yanina cok yakisior , tavsiye ederim.
( LAVASLARI HAZIR DA KULLANMAK MÜMKÜN)
AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder