8 Kasım 2014 Cumartesi

KIYMALI KAYIKLAR ( PEYNIRLI )


KIYMALI KAYIKLAR (PEYNIRLI)
MALZEMELER
1 Kilo Un
1 tane yas maya
2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi toz seker
alabildigi kadar ilik süt
IC HARCI ICIN MALZEMELER
500 gr az yagli kiyma
3- 4 tane kuru sogan
4 tane domates
yarim bag maydonoz
2 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 domates sosu ( passierte tomaten )
2 tatli kasigi pulbiber
2 tatli kasigi kirmizi toz biber
yarim cay bardagi siviyag
1 cay bardagi su
ÜZERI icin 2 yumurta
HAZIRLANISI
ilk önce hamurumuzu hazirlayalımm. bunun için derin bir kaba maya ve ılık sütü alıp tuz ve şekerini de ekleyip
mayayi ilik sütün içinde açıyoruz. biraz köpürünce dikkatli bir şekilde Unumuzu da ilave edip kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yapmış oluyoruz. hamurumuzun üzerini kapatıp sıcak bir yerde mayalanması için bırakıyoruz.
IC HARCIMIZ icin soganları küçük küçük kıyıyoruz. arkasından domateslerin kabuğunu soyup yine mümkünse küçük küçük doğruyoruz ( arzu eden domates ve maydanozu da robot yardımı ile kıyar) .
kabımıza kıyma, soğan,domates,maydanoz,Salça, domatesin sosu,sıvı yağ,ve baharatları da ekleyip suyunu da verdikten
sonra karistiriyoruz.
Hamurumuz iki katina mayalandigi zaman bezelerimi alip uzun sekilde merdane yardımı ile açıyoruz. iç harcını
eşit bir şekilde ortasına yayıp kulaklarını büküyoruz. yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirip üzerine
yumurta sürünce fırında üzeri kızarıncaya kadar 180 derece sıcakta pişiriyoruz.IMG-20140129-WA0012IMG-20140129-WA0016-1IMG-20140129-WA0017IMG-20140129-WA0018

0 yorum:

Yorum Gönder