Malzemeler
MALZEMELER
MALZEMELER
3 su bardagi Un
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi su
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi su
IC MALZEMESI
1 tane kuru sogan
300gr kiyma
Maydonoz
Pulbiber
Karabiber
300gr kiyma
Maydonoz
Pulbiber
Karabiber
ÜZERI ICIN
1 yemek kasigi tereyag
1 tatli kirmizi toz biber
1 tatli kasigi Pulbiber
arzu eden salca ve nane de kullanabilir
büyük bi kase yogurt
1 tatli kirmizi toz biber
1 tatli kasigi Pulbiber
arzu eden salca ve nane de kullanabilir
büyük bi kase yogurt
Hazırlanışı
HAZIRLANISI
HAZIRLANISI
Ilk önce kabimizin icine kiyma, rendelenmis kuru sogan, ince dogranmis maydoniz ve arzu ettiginiz miktarda baharatlari ekleyip , malzemelerimizi kasik yardimi ile karistirip bir kenara alalim. Yogurma kabimiza Un , su yumurta ve tuzu alip yoguruyoruz ( hafif sert bi hamur olmali ) hamurumuz biraz dinlendikten sonra, beze alarak acalim, kücük kareler kesip icerisine ic harcimizi ilave edip manti seklinde bükelim. Ocagimiza tencere ile su koyup, kaynadiktan sonra tuz atalim, simdi kaynayan suya mantilari birakiyoruz . Orta derecede yaklasik 15 dakika mantilarimizi hasliyoruz. Kücük bi tavanin icerisinde tereyagimizi eritip kirmizi toz biber ve pulbiberimizi kavuruyoruz. Pismis olan mantilari servis tabagina alip, cirptigimiz yogurdu ( sarimsakli yogurt arzuya bagli ) mantilarin üzerine döktükten sonra biberli tereyagimizi da üzerine gezdiriyoruz . AFIYET OLSUN



0 yorum:
Yorum Gönder