ASURE TARIFI
Malzemeler
400 gr yarma ( bugday)
200 gr kuru fasulye
200 gr nohut
Yarim cay bardagi pirinc
150 gr kuru üzüm
100 gr kus üzümü
250 gr kuru incir
200 gr badem
200 gr findik
1 tane Nar
1 tane dose Manadlina ( taze de olur)
1 su bardagi ceviz
Yarim kilo seker ( miktarini siz damak sevkinize göre ayarlayabilirsiniz )
5 tane Karanfil
2 tane cubuk tarcin ( toz tarcin da olur)
Bir fiske tuz
Sam fistigi
Hindistancevizi
HAZIRLANISI
200 gr kuru fasulye
200 gr nohut
Yarim cay bardagi pirinc
150 gr kuru üzüm
100 gr kus üzümü
250 gr kuru incir
200 gr badem
200 gr findik
1 tane Nar
1 tane dose Manadlina ( taze de olur)
1 su bardagi ceviz
Yarim kilo seker ( miktarini siz damak sevkinize göre ayarlayabilirsiniz )
5 tane Karanfil
2 tane cubuk tarcin ( toz tarcin da olur)
Bir fiske tuz
Sam fistigi
Hindistancevizi
HAZIRLANISI
Kuru fasulye , nohut ,yarma, badem, findik, kuru üzüm, bunlari aksamdan ayri ayri kaplara isliyoruz. Ertesi gün bütün Baklagilleri 10 dakika kadar ayri ayri hasliyoruz. Yarma’yi bol su ile yikayip büyük tencereye aliyoruz. Üzerine 5 su bardagi su ilave edip haslamaya birakiyoruz, arkasindan nohut ve ,kuru fasulye’yi … orta ateste bunlar kaynarken..pirinci de ekleyip…… bademleri soyuyoruz sudan geciriyoruz. Findiklari sudan gecirip bunlarida tenceremize ilave edip kaynamasini sagliyoruz. Bu arada tekrar 5 su bardagi kaynamis su ilave ediyoruz. Kuru üzüm ve kus üzümü de ekliyoruz.simdi kuru kaysilari bol su ile yikayip minik minik dograyip tencereye veriyoruz. Karanfileri kücük bir keseye ( filtertüte) kullandim ben, koyup tencerinin icine birakiyoruz. Kuru incirleri en sona birakiyoruz ki Asuremizi karartmasin… su yetersiz gelirse incirlerden önce biraz daha su verin ! Kivami malzemeler kaynadikca özlesecektir . Asure soguyunca biraz daha koyu bir kivam aliyor, su ayarini ona göre dengeleyin , Asuremizi ocaktan almadan önce toz seker ve 1 tane vanillesekeri ilave edip ocagimizi kapatiyoruz. Servis tabagina alip üzerini Ceviz,Nar, Samfistigi, Hindistancevizi, tarcin ve Mandalina ile süslüyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder