Tarif cok kiymetli Arkadasim Meral Öztürk hanima ayit. tsk ederim canim
Malzemeler
4 yumurta
175 gr seker
4 yemek kasigi su
100 gr Un
100 gr Nisasta
1 Vanillesekeri
1 kabartmatozu
3 yemek kasigi kakao
175 gr seker
4 yemek kasigi su
100 gr Un
100 gr Nisasta
1 Vanillesekeri
1 kabartmatozu
3 yemek kasigi kakao
ARASINA
3 paket schlagsahne / cigkrema Veya 2 Paket kremsanti .Arzu eden cikolata parcaciklari / schokotropfen veya schokoraspel kremaya katip zenginlestirebilir.
3 paket schlagsahne / cigkrema Veya 2 Paket kremsanti .Arzu eden cikolata parcaciklari / schokotropfen veya schokoraspel kremaya katip zenginlestirebilir.
Üzeri icin cilek jölesi / tortenguß .Veya 1 su bardagi visne suyu ile 1 – 2 yemek kasigi nisastayi pisirip onu kullanin.
Yumurta ve seker köpürene dek cirpilir. Sonra suyu ve diger malzemeleri ilave edip kelepceli kaliba döküp 160 derecede / 25 dak. Pisiriyoruz. Kekimiz piserken kremamisi cirpip buzdolabinda bekletelim ve jölemisi hazirlayalim. Kekimiz pisip soguyunca ortadan kesip arasina kremamisi koyup yukari dogru güzelce yayalim ve kekin üst tarafini dilimleyip kremamisin üzerine yerlestirelim . Yaptigimiz sosu bu dilimlerin arasina bi kasik yardimiyla dikkatli bi sekilde dolduralim.
AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder