8 Kasım 2014 Cumartesi

sultan tavuk


Börek desem börek degil, kebap desem kebap degil…. tam olarak bende adlandiramadim fakat coook nefis bisey cikti ortaya… farkli birsey yapim istedim, ortaya güzel böyle güzel bisey oldu …. sizlerde sunumu hos, tadi harika birsey ariyorsaniz , mutlaka deneyin arkadaslar…. ha di bakal im, her kes mutfa ga.
MALZEMELER
1,5 kilo tavuk gögsü
Dereotu
2-3 tane kirmizi biber
1 tane kuru sogan
1 tane Mozzarella
biraz kasar peyniri
Tuz
Kimyon
Pulbiber
4 tane yufka ( miktarini siz kisi sayisina göre artirabilirsiniz )
BESAMEL SOS ICIN GEREKLI MALZEMELER
2 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi siviyag
1,5 yemek kasigi un
1,5 yemek kasigi Süt
Tuz ve karabiber
HAZIRLANISI
ilk önce tavuk gögsünü yikayip küp küp dograyip biraz siviyag da soganimizla birlikte kavurma islemine basliyoruz. Tavuklar suyunu cekmeye yakin dereotu ve baharatlari da ilave edip soteledikten sonra ocagimizin altini kapatip sogmasi icin bi kenara aliyoruz.
Baska bi teflon tavada veya izgarada biberlerimizi közleyip ince kabuklarini soyuyoruz.
Besamel sos icin,Kücük bir tencereye tereyag ve siviyag alip Unumuzu kavurmaya basliyoruz, Un kokusu gidince yavas yavas Süt ekleyip cirpma telli ile hizlica cirpiyoruz ki topaklanma olmasin. Tuz karabiber ilave edip 1-2 dakika daha cirparak pisiriyoruz.
Tezgaha ilk yufkamizi alip elimizden geldigi kadar 4- 5 esit parcalaya ayiriyoruz. Orta boy kaseye parcalardan kulaklar disda kalacak sekile yufkamizi yerlestiriyoruz. Icine önce közledigimiz biber ve tavuklu harcimizdan 1- yemek kasigi birakip 1 parca Mozzarella da ilave edip, besamel sosunu 2 kasik kadar verip yufkamizi bohca gibi kapatip, yagli kagit serdigimiz firin depsisine diziyoruz, bütün yufkalar bitene kadar bu islem devam edior. Simdi uzerine biraz firca ile tereyag sürüp biraz kasar peyniri serpip firinda üzeri kizarana kad ar pisi rin. AFİYET OLSUNPhotoGrid_1407879739762

0 yorum:

Yorum Gönder